Inainte sa va povestesc cum a fost in vacanta, o sa incep prin a va spune cum ajungi pe Coasta Amalfi.

Cu siguranta cea mai simpla metoda este zborul pana in Napoli. De acolo ai mai multe variante prin care poti ajunge pe Coasta. O sa vi le prezint astazi pe toate.

Va avertizez ca urmeaza o postare lunga, dar pe cat de lunga, pe atat de UTILA. Stiu cat de greu mi-a fost sa gasesc anumite informatii, asa ca vreau sa vin in ajutorul vostru.

Unde e Coasta Amalfi

„Costiera Amalfitana”, asa cum o denumesc italienii, se gaseste pe coasta de sud a Golfului Salerno si este recunoscuta pentru peisajele pitoresti cu cladiri vechi si pentru relieful sau inedit. Cu o vasta deschidere catre Marea Tireniana, Coasta Amalfi este imbracata atat de munti, cat si de ape.

Coasta Amalfi gazduieste mai multe orasele micute, dintre care cele mai cunoscute sunt Positano, Amalfi si Ravello. Toate localitatile situate pe Coasta sunt frumoase si merita vizitate, dar daca timpul nu va permite sa faceti altceva in afara de a vizita si de a va plimba, acestea 3 nu trebuie sa fie omise.

Intr-adevar, Coasta Amalfi este o destinatie mai exclusivista. O sa gasiti la tot pasul oameni instariti, restaurante, magazine si hoteluri de lux, dar daca stiti CUM, poate deveni chiar accesibila. Despre asta o sa va povestesc intr-unul dintre articolele ce vor urma.

Cum ajungi acolo

Acum ca am stabilit unde se situeaza, haideti sa vedem cum ajungem acolo.

Cea mai simpla varianta ramane zborul pana in Napoli. De acolo veti ajunge usor in Sorrento.

* Sorrento este un orasel superb, pe strazile caruia m-as intoarce oricand pentru o plimbare. E unul dintre cele mai cochete orasele. Fata de localitatile aflate pe Coasta, Sorrento este putin mai maricel si mai animat (cel putin in extrasezon).

P.s: Chiar daca nu se situeaza propriu-zis pe Coasta Amalfi, nu trebuie ratat. Mie mi-a placut chiar mai mult decat unele localitati de pe Coasta. In plus, aici gasiti cel mai bun Limoncello, chiar de la mama lor. Am luat 3 sticlute acasa si parca-mi pare rau ca n-am luat un troller doar pentru el. *

Aeroport Napoli-Sorrento

De la aeroportul din Napoli aveti mai multe variante:

1. Fie inchiriati masina (dar despre asta o sa va detaliez mai multe in alt articol destinat transportului pe Coasta)

2. Fie luati taxi (pana in Napoli cred ca este in jur de 20 de euro)

3. Fie luati transportul in comun

Aici aveti 2 variante:

Prima varianta

Luati un microbuz care merge direct in Sorrento (opreste si in alte orasele situate inaintea acestuia).

Denumire: Curreri Viaggi (dati click pe Curreri Viaggi pentru link)

Pret: 10 euro ruta. Biletele se pot achizitiona in microbuz.

Unde ii gasiti: Microbuzul vine in statie la PLECARI. De la sosiri, faceti stanga pana ajungeti in fata aeroportului(la plecari). Statia este exact vizavi. E un panou mare acolo pe care scrie CURRERI VIAGGI.

Orar:  9.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.30, 16.30, 18.00 și 19.30

Sfat!! Incercati sa ajungeti mai devreme in statie. Microbuzul are in jur de 20 de locuri, deci capacitatea lui nu este prea mare.

Durata: aproximativ 75 de minute (difera in functie de trafic)

A doua varianta

Luati autobuzul pana in Napoli. Coborati la „Stazione Centrale” (Napoli Garibaldi-unde este gara) si de acolo luati un tren pana in Sorrento.

PASUL 1

Denumire: Alibus

Pret: 5 euro ruta. Biletele se pot achizitiona in autobuz.

Unde ii gasiti: De la statia microbuzului Curreri Viaggi mergeti inainte, exact cum duce drumul, pana vedeti o statie bine marcata. Cel mai simplu este sa intrebati acolo, intrucat Alibus-ul este extrem de cunoscut si de utilizat.

Orar: 06:00-23:30. O sa va las link-ul cu site-ul lor pentru a verifica exact orele la care vine

Durata: 15-20 de minute pana la gara din Napoli.

PASUL 2

Mergeti la gara si cautati indicatoarele care va indruma catre Circumvesuviana. Circumvesuviana este o combinatie intre un tren si un metrou care circula frecvent pe ruta Napoli-Sorrento.

Denumire: Circumvesuviana

Pret: Napoli Garibaldi-Sorrento 4 euro. Pretul difera in functie de statiile in care doriti sa coborati. Spre exemplu, un bilet din Piano di Sorrento (unde am fost noi cazati) pana in Sorrento era 1.30 euro.

Unde il gasiti: la gara din Napoli, doar ca trebuie sa coborati (ca la metrou). Lasati-va purtati de indicatoare si de intrebari pentru a gasi „drumul” care va duce la Circumvesuviana. Odata ajunsi in gara, lucrurile vi se vor parea mai simple, va promit.

Orar: Vine destul de des. Cel mai bine este sa va las link-ul si sa va uitati voi.

P.S: DD-ul opreste intr-o anumita statie doar daca au fost cumparate bilete pentru tren (va sfatuiesc sa intrebati inainte ca sa nu aveti parte de vreo surpriza)

Durata: aproximativ 1h si 10 min

ATENTIE!! Biletele NU se cumpara din tren. Se cumpara fie de la ghiseele din statii, fie de la tabaccherie(cautati initiala „T” in fata unui magazinas), fie de la chioscuri/magazine locale ce vand ziare etc.

Cam asa arata statiile de tren pentru Circumvesuviana. Poza este facuta la statia din Piano di Sorrento

Sorrento-Coasta Amalfi

Vizavi de gara din Sorrento se afla statia de autobuz care merge pe Coasta Amalfi.

Denumire: SITABUS

Pret: 8 euro (valabil 24 h). Pretul difera in functie de biletul ales. Pe site-ul lor preturile nu sunt actualizate. Din cate imi amintesc un bilet valabil 45 de minute costa in jur de 3 euro. Noi l-am luat pe cel de 24 de h si a fost 8 euro, nu 6.80 cat apare pe site.

Unde ii gasiti: Coborati cateva trepte si o sa vedeti un mic stand unde se vand biletele.

Orar: O sa va inserez o poza cu orarul si o sa va las si link-ul. E foarte important sa il urmariti. De asemenea, verificati cu atentie daca autobuzul opreste in statia dorita. NU MEREU OPRESTE. Unde apare „-” inseamna ca nu opreste.

F-merge doar in zilele lucratoare

H-duminica si de sarbatori

G-in fiecare zi

S-autobuzul de scoala

ATENTIE!!  NU se pot cumpara bilete din autobuz. In statia din Sorrento gasiti un mic stand de unde puteti lua bilete. Din celelalte localitati le gasiti la tabaccherie, la baruri si cafenele si la standurile cu ziare.

Durata: din Sorrento pana in Amalfi (capatul) 1 h si 30 min

Asa arata autobuzul (SITABUS) care merge pe Coasta, iar aici se afla fix in parcarea din Amalfi despre care v-am spus

Amalfi-Ravello

Denumire: Apartine tot de Sitabus (din cauza drumului care devine tot mai ingust, autocarul nu mai poate incapea. De aceea au pus la dispozitie un autobuz mai micut)

Pret: este valabil biletul platit pentru Sitabus (daca se incadreaza in intervalul de timp). Daca nu, preturile sunt la fel si se cumpara din aceleasi locuri.

Unde ii gasiti: de unde va lasa autobuzul in Amalfi, mergeti spre statia de autobuz unde este inscriptionat „Amalfi-Ravello-Scala”, daca nu ma insel. Autobuzul care vine in Amalfi va lasa chiar in centru unde e o parcare mare cu mai multe autobuze. De acolo, daca va uitati in jur o sa vedeti o alta statie, mai micuta (in spatele statiei se afla scarile care coboara spre plaja).

Orar: si aici trebuie sa verificati cu atentie orarul. Se aplica povestea de mai sus.

Durata: aproximativ 25 de minute

 

Vor urma multe alte articole in care o sa incerc sa va ofer cat mai multe informatii (despre cazare, sfaturi despre transportul pe Coasta si nu numai, locurile vizitate etc).

Cum sa vizitezi CU BANI PUTINI Coasta Amalfi?

Sper eu ca v-a fost util articolul si, pentru oricare alte intrebari, va stau la dispozitie.